2013. május 7., kedd

Szalagáré, vagyis aprósüti szalalkálival

Régóta böngésztem a netet, szakácskönyveket, hogy megtaláljam ennek a sütinek a receptjét, sajnos nem sok sikerrel. Aztán több receptet alapul véve ilyet sütöttem.

Hozzávalók:
60 dkg liszt
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
4 egész tojás
1 cs szalalkáli
1 evőkanál 10%-os ecet
2 dl tejföl
1 citrom reszelt héja

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, és a szalalkálit. Ezután kis mélyedést csinálunk a lisztes keverékbe és beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet, és a citromhéjat. Jól kidolgozzuk, és egy éjjelre legalább hűtőbe tesszük.

Másnap kb fél cm vastagra nyújtjuk. Félhold alakú szaggatóval szaggatjuk. A tetejét villával felvert tojásfehérjével megkenjük, majd darált dió és cukor keverékébe mártjuk a tojásfehérjés oldalával.

Én szilikonos sütőlapra tettem a sütiket, egymástól kissé távolabb, mert a meleg sütőben megnőnek.

Forró sütőben, világosra sütjük. Figyeljünk rá, mert ha túlsütjük, akkor száraz lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése