2014. január 16., csütörtök

Rácsos diós 2.

Már van egy verzió, amit ebből szoktam készíteni, de most egy másikat akartam kipróbálni. Ennek inkább omlósabb a tésztája.

Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
1/2 citrom reszelt héja

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Míg a tésztánk pihen, elkészítjük a diós réteget.

Töltelékhez:
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 tojás

A tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját a dióval elkeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, és fényesedésig tovább verjük. Majd a habot és a diós masszát óvatosan összekeverjük.

A tésztánkat 3-1 arányban megosztjuk. A nagyobb részt kinyújtjuk és egy 25x35 cm-es tepsit kibélelünk vele. A tésztát megkenjük pár kanál baracklekvárral, majd jöhet a habos-diós keverék. A kisebb adag tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, és a diós hab tetejére rakjuk rácsot formázva.

Előmelegített sütőben, kb 175 fokon sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése