2014. február 16., vasárnap

Castagnole, vagyis olasz minifánk

Farsangi időszak van, tehát jöhetnek a fánkok. Nálam most egy falatnyi fánkocska került porondra. Nem csalódtam benne. A vanília-citrom-rum hármasa igen finom összhatást kelt.

Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 7 dkg vaj  
  • 2 nagy. tojás 
  • 2 evőkanál rum (nálam rumaroma)
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • sütéshez olaj 
  • porcukor
 Szitáljuk a száraz hozzávalókat egy tálba, majd adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat és a rumot. Dolgozzuk össze egy homogén tésztává. Majd cseresznye nagyságú golyókat formázzunk belőle, és mehetnek is az olajba sülni. Az olaj kb 170 fokos legyen, vigyázzunk, ha forró az olaj, akkor megéghet a külseje a fánkunknak.

Ha megsültek a fánkok, akkor papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla, majd megszórjuk porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése