Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
18 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1/2 vaníliarúd kikapargatott magjai
csokoládé a díszítéshez
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Ezután jöhet a cukor, a vanília, és a tojás. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztánkat. Majd golyókat formálunk és nagyobb távolságban rakjuk egymástól a tepsinken, mert jelentősen meg fognak nőni. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Amikor megtelt egy tepsi a golyókkal, akkor mindegyiknek a közepébe mélyedést készítünk, ebbe jön majd a csokoládé. Majd mehet a tepsink a sütőbe, de csak annyi időre, hogy épp színe legyen az aljának. Nem kell megijedni, sütés közben ez nagy valószínűséggel el fog tűnni, de még melegen újra bele tudjuk nyomni a kekszekbe ezt a mélyedést.
Amikor megsült az összes keksz, és már ki is hűltek, akkor gőz fölött csokoládét melegítünk, majd egy kiskanál segítségével minden mélyedésbe teszünk egy keveset. A maradék csokinkat egy papírból formált tölcsérbe tesszük, és vékony csíkokat írunk a sütikre vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése