2014. május 4., vasárnap

Epres-krémes

Már nagyon szép, ízletes hazai epret lehet kapni nálunk a piacon. Így jöhetnek az epres sütemények, amiből elsőként álljon itt egy epres-krémes. Most vajas piskóta alappal készítettem 5 tojásból.

Így az alaphoz szükséges:
5 tojás
12,5 dkg cukor
10 dkg liszt
2,5 dkg olvasztott vaj

Krémhez most a krémesemnél alkalmazott krémet készítettem el az alábbiakból:
6 dl víz
2 cs vaníliás pudingpor
5 tojás fehérje
6+8 dkg cukor

A krémhez először a tojásfehérjéből habot verünk, majd hozzáadunk 6 dkg kristálycukrot, és tovább verjük a habot, amíg a cukor elolvad. Ha ezzel készen vagyunk, akkor előveszünk egy kellően nagy lábast, amiben a pudingporból, cukorból, és a 6 dl vízből sűrű krémet főzünk. Majd egy kézi habverővel belekeverjük a tojáshabot, és még 2-3 percig főzzük állandó keverés mellett.

Az elkészített piskótánkat visszarakjuk a tepsibe, édes morzsával megszórjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta az epret. Ha túl nagyoknak tartjuk az eperszemeket, akkor daraboljuk fel őket. Majd jöhet még melegen a krém a tetejére. Aki szeretné a tetejét megszórhatja még édes morzsával.

Jó étvágyat hozzá!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése