Már nagyon szép, ízletes hazai epret lehet kapni nálunk a piacon. Így jöhetnek az epres sütemények, amiből elsőként álljon itt egy epres-krémes. Most vajas piskóta alappal készítettem 5 tojásból.
Így az alaphoz szükséges:
5 tojás
12,5 dkg cukor
10 dkg liszt
2,5 dkg olvasztott vaj
Krémhez most a krémesemnél alkalmazott krémet készítettem el az alábbiakból:
6 dl víz
2 cs vaníliás pudingpor
5 tojás fehérje
6+8 dkg cukor
A krémhez először a tojásfehérjéből habot verünk, majd hozzáadunk 6 dkg
kristálycukrot, és tovább verjük a habot, amíg a cukor elolvad. Ha ezzel
készen vagyunk, akkor előveszünk egy kellően nagy lábast, amiben a
pudingporból, cukorból, és a 6 dl vízből sűrű krémet főzünk. Majd egy
kézi habverővel belekeverjük a tojáshabot, és még 2-3 percig főzzük
állandó keverés mellett.
Az elkészített piskótánkat visszarakjuk a tepsibe, édes morzsával
megszórjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta az epret. Ha túl nagyoknak
tartjuk az eperszemeket, akkor daraboljuk fel őket. Majd jöhet még melegen a krém a tetejére. Aki szeretné a tetejét megszórhatja még édes morzsával.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése