2014. május 25., vasárnap

Sajtos grissini

Régebb óta szemeztem a grissini receptekkel, és most jött el annak az ideje, hogy meg is próbálkozzam vele. Egy sajtos receptet szúrtam ki elsőre, és nem kellett csalódnom. Bár az én ízlésemnek megfelelve még elbírt volna egy kevés sót, nagyon ízletes lett.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 ek cukor
1 ek só
1 cs szárított élesztő
kb 3 dl langyos víz

Lekenéshez olíva olaj, és sok-sok sajt ( nálam most gouda / füstölt sajt / trappista keverék), esetleg köménymag.

A tészta hozzávalóiból homogén tésztát gyúrunk, majd meleg helyre tesszük kb fél órára pihenni. Pihentetés után lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük olíva olajjal, megszórjuk sajttal. Majd kb 3 cm széles csíkokat vágunk. A csíkok végét ellentétes irányban megcsavarjuk, és mehetnek a tepsire.

A sütőnk aljába, egy hőálló tálba vizet teszünk, majd 180 fokra melegítjük azt. Ezután jöhetnek a tepsire rakott rudak, amiket addig sütünk, míg egy kis piros színt nem kapnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése