2014. július 28., hétfő

Túró rudi torta

Egy családi összejövetelre voltunk hivatalosak, ahova természetesen nem mehettünk üres kézzel. Valami könnyű desszertben gondolkodtam, ami ebben a nagy melegben jólesik az embernek. Ekkor jutott eszembe ez a torta, ami egyébként a Stahl Judit féle torta némi változtatássa.

Hozzávalók egy kb 26cm tortaformához:
Piskóta alaphoz:
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
  • 1 dl tejföl
  • 2 cs zselatin expressz
A piskótához a tojásokat egy keverőtálba törjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 6 percig keverük nagy fokozaton robotgéppel. Majd egy kézi habverővel beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformánk alját, majd mehet bele a piskótatészta, és mehet is az előmelegített sütőbe sülni.

A krémhez a túrót a cukorral, vaníliával, tejföllel, citrom héjjal, levével alaposan összekeverjük. Közben a tejszínt majdnem kemény habbá verjük. Végül a túrós keverékhez adjuk a zselatint, és a felvert tejszínhabot.

A megsült piskótát kivesszük a formából, a formát elmossuk, szárazra töröljük, és visszatesszük bele a piskótát. A piskótára jöhet a túrós krém, majd mehet a hűtőbe pihenni az egész. Tálalás előtt kivesszük a formából, a tetejét meghintjük cukrozatlan kakaóporral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése